ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
DutchFootnote Methodology Multilingual

Hoe om te schrijven in een passend formaat: definitie van een voetnoot

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

In een tekst met betrekking tot sociale wetenschappen – geschiedenis, bijvoorbeeld -, moet voetnoten (aan het einde van de pagina) of eindnoten zijn (aan het einde van het document, maar vóór de bibliografie) in vier bijzondere omstandigheden. Maar, kun je geen gebruik maken van beide formaten in een zelfde document; u gebruik maken van voetnoten of eindnoten. Hier zijn de bijzondere omstandigheden:

Wanneer u onder andere een citaat rechtstreeks overgenomen uit het boek van een andere auteur of voorwerp;
Wanneer u een of vele statistieken (kilometers voor een militaire gevel, aantal slachtoffers in een conflict, hoeveelheid geld die door een overheid, enz.);
Wanneer een zeer precieze idee of groep van ideeën worden direct en letterlijk overgenomen uit argumentatie een andere auteur;
Wanneer u onder meer aanvullende informatie waarmee u definiëren of te illustreren in meer detail een concept opgenomen om uw tekst.

Om een ​​voetnoot of een eindnoot omvatten, moeten we respecteren vooraf bepaalde criteria. De criteria kunnen van de ene vakgebied naar de andere. Zo, het formaat geïllustreerd in deze pagina Wat meer in het bijzonder, een goede methode voor geschiedenis papers (scripties, essays, samenvattingen, enz.).

De meeste tekstverwerkers laten hun gebruikers om snel zijn voet-of eindnoten tot hun documenten. Bijvoorbeeld, in Microsoft Word 2003, moet de gebruiker klikken op de "Insert" optie van het menu, dan op "Reference" en, ten slotte, op 'Voetnoot'.

Voorbeeld 1: Microsoft Word 2003 (Franse versie)

Voorbeeld 2: Microsoft Word 2007 (Engels versie)

Voorbeeld 3: Open Office 3-Writer (Engels versie)

De noten zijn in numerieke of alfabetische volgorde, maar kunnen van verschillende types. Sommigen van u kunnen willen Romeinse cijfers te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur brieven, met name. Dit gezegd zijnde, in gedachten houden dat het beter is niet te omvatten meer dan een verwijzing per voet-of eindnoot en dat elke noot is uniek, de volgende noodzakelijkerwijs een toename van het aantal of per brief.

De verwijzing in verband met deze eerste voetnoot moet volledig worden geschreven, met de exacte bron:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Houd er rekening mee dat de naam van de auteur volledig is opgenomen (voornaam, dan de achternaam) en dat de titel is geschreven in cursief, sommige universitaire afdelingen zullen de titel in plaats onderstrepen om het te zeggen in cursief. Na de titel, moeten we geven de stad waar het boek werd gepubliceerd, de naam van de uitgever, het jaar werd gepubliceerd en tot slot, het paginanummer (s). Als de referentie is over een pagina in het bijzonder, zult u onder "p.", Maar als het aanzien van een aantal pagina's, u zult "pp" aan te geven.

Als het een artikel, het is anders.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Zoals u kunt zien, moet de titel van het artikel verschijnen tussen aanhalingstekens, gevolgd door de naam van het tijdschrift of verslag cursief weergegeven. Ook moet het prefix "in" voor de naam van deze laatste. Daarna geven we aan het volume nummer en / of de datum waarop het artikel voor het eerst werd gepubliceerd (jaar, maand en dag, of deze van toepassing), de stad waar het werd gepubliceerd, de naam van de uitgever en, ten slotte, nemen we de pagina (s) waarop de referentie betrekking heeft.

Nu, wanneer de verwijzing repetitieve is, kunnen we gebruik maken van een aantal vooraf gedefinieerde termen om te voorkomen dat herhaling van de volledige referentie over en weer:

Ibid:. Wanneer een identieke verwijzing naar de vorige voetnoot wordt gebruikt, het paginanummer kunnen hetzelfde of verschillend kunnen (in dit geval, zou de verschillende pagina geven aan) zijn;
Idem:. Wanneer een identieke verwijzing naar de vorige voetnoot wordt gebruikt (het paginanummer moet ook hetzelfde). Sommigen zullen de voorkeur geven met behulp van de term "Ibid.".
Op.cit: wanneer een boek referentie eerder is vermeld als een voetnoot of een eindnoot, maar niet direct voor;.
Loc.cit: wanneer een artikel verwijzing eerder is vermeld als een voetnoot of een eindnoot, maar niet direct voor;.

3- Ibid., p. 66.

Deze "Ibid." Verwijst naar pagina 66 van het artikel Finley's, "The Silent Vrouwen van Rome".

4- Idem.

In dit geval, de verwijzing is identiek aan de vorige (voetnoot 3): hetzelfde artikel, dezelfde pagina (p.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Voor deze vijfde referentie gebruik ik op.cit. (Het is een boek), omdat Bogdan werd al aangehaald als een voetnoot of een eindnoot, maar niet direct in de vorige noot (voetnoot 4). Ik moet ook vermelden het paginanummer waarop zij betrekking heeft. Als er veel verschillende Bogdan boeken werden voorheen opgenomen als een voetnoot of eindnoot, zou ik de naam van het boek geven om verwarring te voorkomen: Bogdan, Histoire des pays de l'Est, p. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Zelfde uitleg als bij voetnoot 5, maar ik gebruikte loc.cit. plaats, omdat het een voorwerp.

Inzake elektronische REFERENTIES

Wanneer moet u elektronische verwijzingen van Internet websites zijn, dan kunt u gebruik maken van verschillende formaten. Ik stel voor twee populaire formaten die je zou kunnen gebruiken om een passend formaat te respecteren: de APA en MLA stijlen.

APA Style

Naam en voornaam van de auteur (s) (jaar van publicatie.) Titel van het artikel of van de website op het internet (in cursief). Datum waarop u opgehaald van de informatie van de website om op te nemen om uw eigen document (maand, dag en het jaar; er rekening mee dat dit niet is informatie nodig) en het adres van de website.

dat wil zeggen:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Van websites die niet de naam van de auteur (s):

Titel van de website in cursief. Datum waarop u opgehaald van de informatie van de website om op te nemen om uw eigen document (maand, dag en jaar) en het adres van de website in dit formaat: <source>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Van websites waar de naam van de auteur duidelijk geïdentificeerd:

Naam en voornaam van de auteur (s). Datum waarop u opgehaald van de informatie van de website om op te nemen om uw eigen document (maand, dag en jaar) en het adres van de website in dit formaat: <source>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

DE BIBLIOGRAFIE

Een aantal concepten om te onthouden over het opnemen van een bibliografie op uw papier op:

– Een bibliografie is in feite een lijst van artikelen, boeken en / of een andere bron van informatie gebruikt om te conceptualiseren, te bereiden en uw essay te schrijven;
– Zelfs als een bron niet is meegeleverd om uw papieren als een voetnoot, eindnoot of elektronische verwijzing, moet het nog worden toegevoegd aan de bibliografie als je bedenkt dat deze bijzondere bron noodzakelijk was uw algemene kennis van een of meer concepten die in uw papieren ;
– Onthoud dat bronnen die u niet gelezen door uzelf of bronnen die niet relevant zijn voor uw essay niet moet worden opgenomen om de literatuurlijst;
– De bibliografie sectie moeten worden vermeld op een afzonderlijke pagina, op het einde van uw essay, na de eindnoten 'sectie en / of bijlagen. Maar als je onder een laatste deel voor de presentatie van andere boeken die u hebt gepubliceerd (of uw uitgever andere titels), dan is de bibliografie zou verschijnen voor die bepaalde "Van dezelfde auteur"-sectie;
– De auteurs familienamen moeten worden opgenomen om de literatuurlijst in alfabetische volgorde;
– De auteurs familienamen moet verschijnen als hoofdletters;
– Als een bibliografische verwijzing is van dezelfde auteur als de vorige referentie, kunt u de naam van de auteur te vervangen door een underscore (dit vermijdt het herhalen van een zelfde naam over en weer);
– Indien de bibliografische verwijzing is meer nodig dan een enkele regel tekst, moet de volgende lijnen hebben het equivalent van 10 -20 witruimte aan de linkerkant (horizontale uitlijning) Deze eis is optioneel;.
– Een bibliografie sectie kan worden verdeeld in een aantal paragrafen. Elk lid vertegenwoordigt de bronnen 'mediatype. Daarom kunnen we onder andere subsecties voor boeken, review-artikelen en elektronische bronnen, met name. Sommige hebben ook hun bibliografie sectie verdelen als "General Sources" en "gespecialiseerde bronnen": in een dergelijk geval, zou elke divisie ook subsecties voor boeken, review-artikelen en / of elektronische referenties;
– En een keer uw bibliografie sectie wordt gedaan en op de juiste opgenomen om uw papieren, kan het een goed idee om een ​​paar blanco pagina's toe te voegen. Bij het publiceren van een boek, de uitgevers meestal eisen dat deze blanco pagina's. Dit geldt ook voor de self-publishing via print-on-demand (POD) bedrijven zoals Lulu, Blurb en QooP. Vergeet niet dat het totaal aantal pagina's moet deelbaar zijn door vier (4) als u besluit om uw essay of boek te publiceren. Bijvoorbeeld, als uw bibliografie sectie eindigt op pagina 85, zou je moeten drie extra blanco pagina's (pp. 86-88) op te nemen.

Voorbeelden van bibliografische referenties

nota.h10

Voorbeeld van een volledige bibliografie

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 15 =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.