ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
Footnote Methodology MultilingualRomanian

Cum să scrii într-un format corect: definiȚia o notă de subsol

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

Într-un text legat de științe sociale – istorie, de exemplu -, este necesar să se includă notele de subsol (la sfârșitul paginii) sau note de final (la sfârșitul documentului, dar înainte de bibliografie) în patru circumstanțe speciale. Dar, nu puteți utiliza ambele formate într-un același document; folosiți note de subsol sau note de final, fie. Aici sunt circumstanțele particulare:

Ori de câte ori ați inclus un citat luat direct din cartea autorului sau un alt articol;
Ori de câte ori te includ statistici una sau mai multe (kilometri pentru o deschidere la strada militar, numărul de victime într-un conflict, suma de bani acordată de către un guvern, etc);
Ori de câte ori o idee foarte precisă sau un grup de idei sunt luate direct și literal de la un alt autor argumentarea lui;
Ori de câte ori te includ informații suplimentare care vă permite să definiți sau a ilustra mai în detaliu un concept incluse în text.

Pentru a include o notă de subsol sau de final o, trebuie să ne respectăm criteriile predefinite. Criteriile pot schimba de la un domeniu de studiu la altul. Astfel, formatul ilustrat în ceea ce privește această pagină, mai ales, o metodologie adecvată pentru lucrări de istorie (teze, eseuri, rezumate, etc).

Cele mai multe procesoare sugerate permit utilizatorilor lor să includă rapid note de subsol sau note de final la documente lor. De exemplu, în Microsoft Word 2003, utilizatorul trebuie să facă clic pe "Inserare" opțiunea de meniu, apoi pe "Cerere" și, în cele din urmă, pe "nota de subsol".

Exemplul 1: Microsoft Word 2003 (versiunea în limba franceză)

Exemplul 2: Microsoft Word 2007 (versiunea în limba engleză)

Exemplul 3: Open Office Writer 3 (versiunea în limba engleză)

Notele sunt în ordine numerică sau alfabetică, dar poate fi de diferite tipuri, precum și. Unii dintre voi poate doriți să utilizați cifre romane in timp ce altii vor prefera scrisori, în special. Acestea fiind spuse, rețineți că este mai bine să nu includă mai mult de o referință de subsol sau de final și că fiecare notă este unic, următoarea este în mod necesar un număr mai mare sau scrisoare.

De referință în ceea ce privește această prima notă de subsol trebuie să fie pe deplin în scris, cu sursa exacta:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Țineți cont de faptul că numele autorului este complet inclus (prenume, nume de familie atunci) și că titlul este scris cu caractere cursive; unele departamente universitare vor sublinia titlu în loc de a pune-l în caractere cursive. După titlu, trebuie să ne indice orașul în care cartea a fost publicată, numele editorului, anul acesta a fost publicată și, în cele din urmă, numărul paginii (e). Atunci când de referință este despre o pagină, în special, voi trebuie să includă "p"., Dar în cazul în care ceea ce privește mai multe pagini, vă va indica "pp.".

Dacă este un articol, formatul este diferit.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

După cum puteți vedea, titlul articolului trebuie să apară între ghilimele, urmat de numele revistei sau revizuirea în caractere cursive. Noi, de asemenea, trebuie să indice prefixul "în" înainte de numele acestuia din urmă. După aceea, vom indica numărul volumului și / sau data la care articolul a fost publicat pentru prima dată (anul, luna și ziua, în cazul în care aceasta se aplică), orașul în care a fost publicat, numele editorului și, în sfârșit, am inclus pagină (e) la care se referă de referință.

Acum, când de referință este repetitiv, putem folosi anumiți termeni predefinite, pentru a se evita repetarea de referință complet de peste si peste din nou:

Ibidem:. Ori de câte ori o trimitere identică la nota de subsol anterioară este folosit; numărul de pagină poate fi aceeași sau poate fi diferită (caz în care, ați ar indica numărul de pagină diferită);
Idem: ori de câte ori o trimitere identică la nota de subsol anterioară este utilizat (numărul paginii trebuie să fie, de asemenea, la fel).. Unii vor prefera folosind termenul de "Ibidem.".
Op.cit: atunci când o carte de referință a fost anterior precizat ca o notă de subsol sau de final o, dar nu în mod direct înainte;.
Loc.cit: atunci când un articol de referință a fost anterior precizat ca o notă de subsol sau de final o, dar nu în mod direct înainte;.

3- Ibid., p. 66.

Acest "Ibidem." Face referire la pagina 66 din articol Finley lui, "Femeile Silent de la Roma".

4- Idem.

În acest caz, de referință este identică cu cea anterioară (nota de subsol 3): același articol, aceeași pagină (p.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Pentru această referință a cincea, am folosi op.cit. (Aceasta este o carte), deoarece a fost deja citată Bogdan ca o notă de subsol sau de final, dar nu o direct în nota anterioară (nota de subsol 4). Am, de asemenea, trebuie să precizeze numărul paginii la care se referă. În cazul în care mai multe carti diferite Bogdan au fost incluse anterior ca o notă de subsol sau de final, mi-ar trebui să indice numele cărții, pentru a evita orice confuzie: Bogdan, Histoire des pays de l'Est, p.. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Explicație la fel ca pentru nota de subsol 5, dar am folosit loc.cit. în schimb, pentru că este un articol.

PRIVIND REFERINȚE ELECTRONICE

Atunci când trebuie să includă referințe electronice din site-uri de internet, puteți folosi mai multe formate. Eu propun două formate populare ați putea folosi în scopul de a respecta un format adecvat: stilurile APP și MLA.

APA Style

Numele de familie și prenumele autorului (autorilor) (anul publicării). Titlul articolului sau a site-ului de Internet (în litere italice). Data la care ați preluat informațiile de pe site-ul cu scopul de a-l includă în document propriu (luna, ziua și anul; rețineți că acest lucru nu este necesar de informații) și adresa site-ului.

și anume:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Din site-uri care nu indică numele autorului (autorilor):

Titlul site-ului, cu litere italice. Data la care ați preluat informațiile de pe site-ul cu scopul de a-l includă în document propriu (luna, ziua și anul), precum și adresa site-ului în acest format: <source>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Din site-uri web în cazul în care numele autorului este clar identificate:

Numele de familie și prenumele autorului (autorilor). Data la care ați preluat informațiile de pe site-ul cu scopul de a-l includă în document propriu (luna, ziua și anul), precum și adresa site-ului în acest format: <source>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

BIBLIOGRAFIE

Câteva concepte să-și amintească ceea ce privește includerea unei bibliografii în lucrare:

– O bibliografie este de fapt o listă de articole, cărți și / sau orice altă sursă de informații folosite în scopul de a conceptualiza, pregăti și de a scrie eseul tau;
– Chiar dacă o sursă care nu a fost inclusă în lucrare ca o trimitere la nota de subsol, de final sau electronice, trebuie să se mai adaugă bibliografia cazul în care considerați că această sursă specifică, a fost necesară în înțelegerea generală a unuia sau a mai multor concepte prezentate în lucrare ;
– Ține cont de faptul că sursele de faptul că nu ați citit de tine sau de la surse care nu sunt relevante pentru eseu dumneavoastră nu trebuie să fie incluse pentru a bibliografiei;
– Secțiunea bibliografie trebuie să apară pe o pagină distinctă, la sfârșitul eseului, după secțiunea notele de final și / sau anexe. Dar, dacă ați inclus o secțiune finală pentru prezentarea de cărți publicate (va rugam titluri sau editorilor dumneavoastră altele), apoi bibliografia ar părea că în fața special "Din acelasi autor" secțiune;
– Numele autorilor de familie trebuie să fie incluse pentru a bibliografiei în ordine alfabetică;
– Numele autorilor de familie trebuie să apară ca litere mari;
– În cazul în care o referință bibliografică este de același autor ca și referință precedent, puteți înlocui numele autorului de către o subliniere (astfel se evită repetarea unui nume de același de peste si peste din nou);
– În cazul de referință bibliografică necesită mai mult decât o singură linie de text, linii trebuie să aibă următoarele echivalentul a 10 -20 spațiile albe pe partea stanga (alinierea orizontală) Această cerință este facultativă;.
– O secțiune bibliografie poate fi împărțită în mai multe subsecțiuni. Fiecare subsecțiune reprezintă tipul surselor "mass-media. Prin urmare, acesta poate include subcapitole pentru cărți, articole de revizuire și a surselor electronice, în special. Unele împărți, de asemenea, punctul lor de bibliografie ca "Surse generale" și "surse specializate": într-un astfel de caz, fiecare diviziune ar putea include, de asemenea subcapitolele următoare pentru cărți, articole de revizuire și / sau trimiteri electronice;
– Și o dată secțiunea de bibliografie se face în mod corespunzător și incluse în lucrare, aceasta poate fi o idee bună pentru a scrie câteva pagini goale. La publicarea unei cărți, editorii necesita, de obicei, astfel de pagini goale. Acest lucru este valabil și pentru auto-publicare, prin imprimare la cerere (POD) companii precum Lulu, Blurb și QooP. Amintiți-vă că numărul total de pagini trebuie să fie divizibil cu patru (4) în cazul în care vă decideți să publicați eseu sau carte. De exemplu, în cazul în care secțiunea de bibliografie se termină la pagina 85, va trebui să includă trei pagini suplimentare goale (pp. 86-88).

Exemple de referințe bibliografice

nota.h10

Exemplu de o bibliografie completă

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 14 =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.