ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
DanishFootnote Methodology Multilingual

Hvordan man skriver i en ordentlig format: definition af en fodnote

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

I en tekst relateret til samfundsvidenskab – historie, for eksempel – er det nødvendigt at medtage fodnoter (ved slutningen af ​​siden) eller slutnoter (i slutningen af ​​dokumentet, men før bibliografien) i fire særlige omstændigheder. Men, kan du ikke bruge begge formater i et samme dokument, du enten bruge fodnoter eller slutnoter. Her er de særlige omstændigheder:

Når du inkluderer et citat taget direkte fra en anden forfatters bog eller artikel;
Når du medtager en eller flere statistikker (km for et militært facade, antallet af ofre i en konflikt, mængden af penge givet af en regering, osv.);
Når en meget præcis idé eller gruppe af ideer er taget direkte og bogstaveligt fra en anden forfatters argumentation;
Når du medtager supplerende oplysninger, så du kan definere eller illustrere mere detaljeret et koncept inkluderet til din tekst.

For at inkludere en fodnote eller en slutnote, må vi respektere foruddefinerede kriterier. Kriterierne kan skifte fra et fagområde til et andet. Således formatet vist i denne side Hvad mere specifikt, en ordentlig metode til historie papirer (specialer, essays, synopser osv.).

De fleste tekstbehandlingsprogrammer giver deres brugere mulighed for hurtigt at indeholde fodnoter eller slutnoter til deres dokumenter. For eksempel, i Microsoft Word 2003 skal brugeren klikke på "Indsæt" valgmulighed i menuen og derefter på "Reference" og endelig på "Fodnote".

Eksempel 1: Microsoft Word 2003 (fransk version)

Eksempel 2: Microsoft Word 2007 (engelsk version)

Eksempel 3: Open Office 3 Writer (engelsk version)

Noterne er i numerisk eller alfabetisk rækkefølge, men kan være af forskellige typer. Nogle af jer måske ønsker at bruge romertal, mens andre vil foretrække breve, især. Når dette er sagt, skal du huske at det er bedre ikke at inkludere mere end en henvisning pr fodnote eller slutnote, og at hver note er unik, den næste nødvendigvis er et øget antal eller brev.

Henvisningen i forbindelse med denne første fodnote skal være fuldt skrevet, med den nøjagtige kilde:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Husk på, at navnet på forfatteren er fuldt inkluderet (fornavn, hvorefter familien navn), og at titlen er skrevet i kursiv, og nogle universitetsinstitutter vil understrege titlen i stedet for at sætte det i kursiv. Efter overskriften, skal vi angive den by, hvor bogen blev udgivet, navnet på den redaktør, året den blev udgivet, og endelig sidetallet (r). Når referencen er om en side i særdeleshed, skal du medtage "p". Men hvis det hensyn til flere sider, skal du angive "pp.".

Hvis det er en artikel, formatet er anderledes.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Som du kan se, skal artiklens titel blive vist mellem anførselstegn, efterfulgt af navnet på det tidsskrift eller revision i kursiv. Vi skal også angive præfikset "in" før navnet på sidstnævnte. Bagefter vi angiver volumen nummer og / eller den dato, hvor artiklen blev udgivet første gang (år, måned og dag, hvis det gælder), den by, hvor det blev offentliggjort, at navnet på udgiveren, og endelig har vi angive sidens (er), som referencen er relateret.

Nu, hvor referencen er gentagne, kan vi bruge nogle foruddefinerede betingelser for at undgå at gentage den fulde reference igen og igen:

Ibid.:. Når en identisk reference til den foregående fodnote anvendes, sidenummeret kan være ens eller kan være forskellige (i hvilket tilfælde, vil man angive forskellige sidetal);
Idem:. Når en identisk henvisning til den foregående fodnote anvendes (sidenummeret skal også være den samme). Nogle vil foretrække at bruge udtrykket "Ibid..".
Op.cit: når en bog henvisning er tidligere blevet nævnt som en fodnote eller en slutnote, men ikke direkte før.
Loc.cit: Når en artikel henvisning er tidligere blevet nævnt som en fodnote eller en slutnote, men ikke direkte før.

3- Ibid., p. 66.

Denne "Ibid". Henvises til side 66 i Finley sin artikel, "The Silent Kvinder i Rom".

4- Idem.

I dette tilfælde er referencen identisk med den foregående (fodnote 3): samme artikel, samme side (s.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.For denne femte henvisning, bruger jeg op.cit. (Det er en bog), fordi Bogdan allerede blev nævnt som en fodnote eller en slutnote men ikke direkte i den foregående note (fodnote 4). Jeg skal også oplyse sidetal som den henviser til. Hvis mange forskellige Bogdan bøger, der tidligere indgik som en fodnote eller slutnote, ville jeg nødt til at angive navnet på bogen for at undgå forvirring: Bogdan, Histoire des pays de l'Est, s.. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Samme forklaring som i fodnote 5, men jeg brugte loc.cit. stedet, fordi det er en artikel.

Vedrørende elektronisk REFERENCER

Når du skal inkludere elektroniske referencer fra websteder på internettet, kan du bruge flere forskellige formater. Jeg foreslår to populære formater, som du kan bruge for at overholde en passende format: APA og MLA stilarter.

APA Style

Efternavn og fornavn på forfatteren (e) (udgivelsesår.) Titel af artiklen eller af netstedet på Internettet (i kursiv). Dato, du hentede oplysninger fra hjemmesiden for at medtage det til dit eget dokument (måned, dag og år, bemærk at dette ikke er påkrævet information) og adresse på hjemmesiden.

dvs:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Fra hjemmesider, der ikke angiver navnet på forfatteren (e):

Titel på hjemmesiden i kursiv. Dato, du hentede oplysninger fra hjemmesiden for at medtage det til dit eget dokument (måned, dag og år) og adressen på det websted i dette format: <kilde>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Fra hjemmesider, hvor navnet på forfatteren er klart identificeret:

Efternavn og fornavn på forfatteren (e). Dato, du hentede oplysninger fra hjemmesiden for at medtage det til dit eget dokument (måned, dag og år) og adressen på det websted i dette format: <kilde>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Litteraturlisten

Et par begreber til at huske med hensyn til optagelse af en bibliografi til dit papir:

– En bibliografi er dybest set en liste over artikler, bøger og / eller enhver anden informationskilde anvendes til at konceptualisere, forberede og skrive dit essay;
– Selv hvis en kilde ikke var inkluderet på dit papir som en fodnote, slutnote eller elektronisk henvisning, skal det stadig lægges til bibliografien, hvis du mener, at netop denne kilde var nødvendigt i din samlede forståelse af et eller flere koncepter, der præsenteres i dit papir ;
– Husk på, at kilder, som du ikke har læst af dig selv eller kilder, der ikke er relevante for dit essay ikke skal medtages til bibliografien;
– Bibliografien afsnit skal vises på en særskilt side, i slutningen af ​​dit essay, efter slutnoter 'og / eller bilag. Men, hvis du har inkluderet en endelig sektion for indsendelse af andre bøger, du udgivet (eller din udgiverens andre titler), så bibliografien ville møde netop "Fra samme forfatter" sektionen;
– Forfatternes efternavne skal medtages til bibliografien i alfabetisk orden;
– Forfatternes efternavne skal fremstå som store bogstaver;
– Hvis en bibliografisk reference er fra den samme forfatter som den foregående henvisning, kan du erstatte forfatterens navn med en understregning (for at undgå at gentage et samme navn igen og igen);
– Hvis den bibliografiske henvisning kræver mere end en enkelt linje med tekst, skal de næste linjer har hvad der svarer til 10 -20 whitespace på venstre side (vandret justering) Dette krav er valgfri.
– En bibliografi sektion kan opdeles i flere undersektioner. Hver underafdeling repræsenterer kilder "medietype. Derfor kan vi medtage underafsnit for bøger, oversigtsartikler og elektroniske kilder, navnlig. Nogle har også opdele deres bibliografi sektion som "Generelle Kilder" og "specialiserede kilder": i et sådant tilfælde, kunne hver division også omfatte undersektioner til bøger, oversigtsartikler og / eller elektroniske referencer;
– Og når din bibliografi sektionen er færdig og korrekt medtaget for at dit papir, kan det være en god idé at tilføje et par blanke sider. Når udgive en bog, de forlag, der normalt kræver sådanne blanke sider. Dette gælder også for selv-udgivelse gennem print on demand (POD) virksomheder som Lulu, Blurb og QooP. Husk, at det samlede antal sider skal kunne deles med fire (4), hvis du beslutter at udgive din essay eller bog. For eksempel, hvis din bibliografi Kapitlet slutter på side 85 vil du nødt til at medtage tre ekstra blanke sider (s. 86-88).

Eksempler på bibliografiske referencer

nota.h10

Eksempel på en fuldstændig bibliografi

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

2 thoughts on “Hvordan man skriver i en ordentlig format: definition af en fodnote

 • Does your site have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to shoot you an email.

  I've got some creative ideas for your blog you might
  be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

  Reply
 • bangladesh

  Good day I am so happy I found your site, I really found you by accident,
  while I was researching on Digg for something else, Regardless I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
  I don't have time to read through it all at the moment but I have saved
  it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read more, Please do keep up the awesome work.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 5 =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.