ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
Footnote Methodology MultilingualSlovenian

Kako pisati v pravilni obliki: definicija opombi

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

V besedilu v zvezi z družboslovno – zgodovine, na primer -, je treba vključiti opombe (na koncu strani) ali končne opombe (na koncu dokumenta, vendar pred literaturo) v štirih posebnih okoliščinah. Ampak, ne morete uporabljati obe obliki v istem dokumentu, lahko bodisi uporabi sprotne ali končne opombe. Tu so posebne okoliščine:

Vsakič, ko so ponudbo sprejela neposredno iz imenika drugega avtorja ali izdelka;
Kadarkoli vključujejo eno ali več statistike (kilometri za vojaško fasadi, število žrtev v spopadu, znesek denarja, ki ga sprejme vlada, itd);
Kadar so zelo natančno ideja ali skupine idej, vzeta neposredno in dobesedno od argumentacije drugega avtorja;
Vsakič, ko so dodatne informacije, ki vam omogoča, da določite, ali kažejo na več podrobnosti koncept vključen v besedilu.

Da bi se vključujejo sprotno ali končno opombo, moramo spoštovati vnaprej določena merila. Merila lahko prehod iz ene stroke v drugo. Tako oblika je prikazano v tej strani zadeva, še posebej primerno metodologijo za zgodovino dokumentov (seminarske naloge, eseje, povzetki itd.)

Večina urejevalnikov besedil omogoča svojim uporabnikom, da hitro tudi sprotne ali končne opombe na svojih dokumentov. Na primer, v programu Microsoft Word 2003, si je, da kliknete na "Insert" možnost v meniju, nato pa na "Reference" in na koncu na "opombo".

Primer 1: Microsoft Word 2003 (francoska različica)

Primer 2: Microsoft Word 2007 (angleška različica)

Primer 3: Open Office Writer 3 (v angleščini)

Pojasnila so v številčnem ali abecednem vrstnem redu, vendar pa je lahko različnih vrst, kot dobro. Nekateri izmed vas morda želeli uporabljati rimske številke, medtem ko bodo drugi raje pisma, predvsem. To pa je dejal, da v mislih, da je bolje, da ne vsebuje več kot en sklic na sprotno ali končno opombo in da je vsaka nota je edinstven, naslednji pa nujno, da povečano število ali črka.

Sklicevanje v zvezi s tem v opombi 1. morajo biti v celoti pisno, z natančno vir:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Imejte v mislih, da je ime avtorja v celoti vključena (ime, nato priimek) in da je naslov napisan v poševnem tisku, nekateri univerzitetni oddelki bo poudarila naslov, namesto da ga je dala v poševnem tisku. Po naslovu, moramo navesti kraj, kjer je bila objavljena knjiga, ime urednika, leta je bila objavljena in, končno, stran številka (-e). Ko je predlog o strani, zlasti se lahko vključujejo "p." Ampak, če zadeva več strani, se lahko navede "pp".

Če je članek, je drugačna.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Kot lahko vidite, je naslov članka pojavi med narekovajev, čemur sledi ime revije ali za revizijo v poševnem tisku. Prav tako moramo navesti predpono "v" pred imenom slednje. Potem smo navesti številko dela in / ali datum, ko je bil članek objavljen 1. (leto, mesec in dan, če se uporablja), mesto, v katerem je bila objavljena, ime izdajatelja in, nazadnje, da so stran (i) na katero se nanaša predlog.

Zdaj, ko je predlog ponavljajo, lahko uporabite nekatere vnaprej določene pogoje, da bi se izognili ponavljanju v celoti sklicuje znova in znova:

Prav tam:. Kadar se uporablja enak sklic na prejšnji opombi, se lahko številka strani je enaka ali je lahko različen (v tem primeru bi lahko navedli tudi različne številke strani);
Isto:. Kadar se uporablja enak sklic na prejšnji opombi (mora biti številka strani tudi enako). Nekateri bodo raje uporabljajo izraz "Prav tam.".
Op: ko je poceni predlog je že navedeno kot sprotno ali končno opombo, ne pa neposredno pred;.
Loc.cit: če je članek predlog je že navedeno kot sprotno ali končno opombo, ne pa neposredno pred;.

3- Ibid., p. 66.

Ta "Prav tam." Sklicuje na strani 66 v članku Finley je, "The Silent Ženske v Rimu".

4- Idem.

V tem primeru je sklicevanje je enak prejšnjemu (opomba 3): isti članek, isti strani (p.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Za ta 5. odločbe, ki ga uporabljam op. (To je knjiga), saj je bil Bogdan že navedena kot sprotno ali končno opombo, vendar ne direktno v prejšnji opombi (opomba 4). Moram tudi navesti številko strani, na katero se nanaša. Če bi bile različne Bogdan knjige prej vključena kot sprotno ali končno opombo, bi moral navesti ime knjige, da bi se izognili zmedi: Bogdan, Histoire des pays de l'Est, str. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Enako pojasnilo kot za opombi 5, vendar sem loc.cit. namesto tega, ker je članek.

V zvezi z elektronskimi REFERENCE

Ko morate vsebuje elektronskih reference spletnih straneh, lahko uporabite več zapisov. Predlagam 2 popularne formate lahko uporabite, da bi spoštovali ustrezne format: APA in MLA stilov.

APA Style

Priimek in ime avtorja (ev) (leto izida). Naslov članka ali spletni strani (v ležeči črkami). Datum ga je dobiti podatke na spletni strani z namenom, da se vključi v svoj ​​dokument (mesec, dan in leto, upoštevajte, da to ni potrebno podatke) in naslov spletne strani.

in sicer:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Iz spletne strani, ki ne kažejo imena avtorja (-ev):

Naslov spletne strani v ležeči črkami. Datum ga je dobiti podatke na spletni strani z namenom, da se vključi v svoj ​​dokument (mesec, dan in leto) in naslov spletne strani, v tem formatu: <source>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Iz spletne strani, kjer se ime avtorja jasno opredeljene:

Priimek in ime avtorja (-ev). Datum ga je dobiti podatke na spletni strani z namenom, da se vključi v svoj ​​dokument (mesec, dan in leto) in naslov spletne strani, v tem formatu: <source>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

BIBLIOGRAFIJA

Nekaj ​​zamisli za zapomniti glede vključitve bibliografijo do vašega članka:

– Bibliografija je v bistvu seznam člankov, knjig in / ali kateri koli drugi vir informacij, ki se uporablja za konceptualizirati, pripravo in napišite esej;
– Tudi če je vir, ki niso vključeni v svoj dokument, kot referenca opombo, končne opombe ali elektronsko, je treba še dodati bibliografijo, če menijo, da je to zlasti potrebno vir vaše splošno razumevanje enega ali več konceptov, predstavljenih v vašem dokumentu ;
– Ne pozabite, da se viri, ki niste brali sami ali virov, ki niso pomembne za vaš esej, ne smejo biti vključeni v bibliografijo;
– Bibliografija del mora biti na samostojnem strani, na koncu svojega eseja, po točki opombah "in / ali priloge. Ampak, če ste vključili končno točko za predstavitev druge knjige, ki jih je objavila (ali svojega založnika drugih naslovov), potem bi nastopil pred bibliografija, da predvsem "Od istega avtorja" pod to točko;
– Treba je avtorjev priimki vključeni v bibliografijo po abecednem vrstnem redu;
– Avtorjev priimki se mora nahajati v velikih črk;
– Če bibliografski sklic je od istega avtorja kot prejšnji odločbi, lahko zamenjate ime avtorja, ki jih poudarjajo (s tem izogne ​​ponavljanje istega imena znova in znova);
– Če bibliografski sklic zahteva več kot eno vrstico besedila, mora biti naslednji liniji ekvivalent -20 10 prostorom na levi strani (Vodoravna poravnava) Ta zahteva je neobvezna;.
– Lahko bibliografija del razdelimo na več podpodročij. Vsak pododdelek predstavlja medijski viri "tip. Zato lahko štejemo podpodročja knjig, člankov in revizijske elektronskih virov, predvsem. Nekateri tudi delite svoje bibliografski poglavje "Splošni viri" in "specializiranih virov": v tem primeru se lahko v vsakem oddelku tudi podpodročja za knjige, pregled člankov in / ali elektronskih referenc;
– In ko je vaš bibliografija del narediti in pravilno vključijo v vašem dokumentu, je lahko dobra ideja, da dodate nekaj praznih strani. Ko objavo knjige, založniki običajno zahtevajo, da take prazne strani. To velja tudi za self-publishing preko tiska na zahtevo (POD) podjetij, kot Lulu, blurb in QooP. Ne pozabite, da mora biti skupno število strani deljivo s 4 (4), če ste se odločili, da objavijo svoj esej ali knjigo. Na primer, če je vaš bibliografija del konča na strani 85, bi morali vključevati tri prazne strani (str. 86-88).

Primeri bibliografskih referenc

nota.h10

Primer popolno bibliografijo

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 9 =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.