ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
Footnote Methodology MultilingualHungarian

Hogyan írjunk egy megfelelő format: meghatározása a footnote

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

A szövegben kapcsolódó társadalomtudományok – történelem, például -, hogy szükséges a lábjegyzeteket végén (a lap), vagy végjegyzetek végén (a dokumentum, de még mielőtt a bibliográfiát) négy különleges körülmények között. De ezért nem használhatja mindkét formátumot egy ugyanabban a dokumentumban, akkor sem használja lábjegyzetek vagy végjegyzetek. Itt vannak az adott körülmények között:

Amikor tartalmaznia idézet közvetlenül egy másik szerző könyv vagy cikk;
Amikor egy vagy több statisztika (kilométer a katonai homlokzata, az áldozatok száma a konfliktusok összeget adott egy kormány, stb);
Ha egy nagyon pontos elképzelés vagy csoport ötleteket hoznak közvetlenül és szó szerint egy másik szerző érvelését;
Valahányszor kiegészítő információkat tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy meghatározza, vagy bemutatják részletesebben fogalom szerepel, hogy a szöveget.

Annak érdekében, hogy a lábjegyzet vagy végjegyzet, tisztelnünk kell előre meghatározott kritériumoknak. A kritériumok lehet változtatni az egyik szakon a másikra. Így a formátum bemutatott ezen az oldalon illetően, különösen, a megfelelő módszertan történelem papírok (szakdolgozatok, esszék, szinopszisok, stb.)

A szövegszerkesztők lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan tartalmazza lábjegyzetek vagy végjegyzetek azok dokumentumokat. Például a Microsoft Word 2003, a felhasználó, hogy kattintson a "Beszúrás" opciót a menüből, majd a "Reference" és végül a "lábjegyzet".

1. példa: Microsoft Word 2003 (francia változat)

2. példa: Microsoft Word 2007 (angol változat)

3. példa: Open Office 3 Writer (angol változat)

A jegyzetek itt vagy numerikus vagy alfabetikus sorrendben, de lehet a különböző típusú is. Néhányan akkor érdemes használni római számokkal, míg mások inkább betűk, nevezetesen. Ez azt mondta, ne feledje, hogy jobb, ha nem tartalmaz egynél több hivatkozást egy lábjegyzet vagy végjegyzet, valamint, hogy minden figyelmét egyedülálló, a következő egy szükségképpen nagyobb számot vagy betűt.

Az utalás a tekintetben, hogy az első lábjegyzet teljes mértékben meg kell írásban, a pontos forrás:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Ne feledje, hogy a neve a szerző teljes egészében szerepel (keresztnév, majd a családi név), valamint, hogy a cím van írva dőlt, egyes egyetemi tanszékek hangsúlyozni fogja a címet ahelyett, hogy dőlt. A cím után, azt fel kell tüntetni a várost, ahol a könyv megjelent, a nevét, a szerkesztő, az évben tették közzé, és végül az oldalszám (ok). Ha a hivatkozás egy oldalt, különösen, ha magában foglalja "p.", De ha azt illeti több oldalas, akkor fel kell tüntetni: "pp".

Ha egy cikk, a formátum más.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Mint látható, a cím a cikk meg kell jelennie között idézőjelet, majd a nevét a folyóirat vagy felülvizsgálat dőlt. Azt is fel kell tüntetni a előtag "in", mielőtt a nevét az utóbbi. Ezután jelezzük a kötet számát és / vagy az időpontot, amikor a cikk először megjelent (év, hónap és nap, ha alkalmazandó), a város, ahol megjelent a neve, a kiadó, és végül, mi tartalmazzák az oldalt (ek), amelyhez a referencia kapcsolódik.

Most, amikor a referencia ismétlődő, fel tudjuk használni néhány előre definiált kifejezések megismétlődésének elkerülése érdekében a teljes referencia újra és újra:

Ugyanott.: Ha egy azonos hivatkozást az előző lábjegyzetben használják; az oldalszámot lehet azonos vagy eltérő lehet (ebben az esetben, akkor kell tüntetni a másik oldalra szám);
Ugyanaz.: Ha egy azonos hivatkozást az előző lábjegyzetben használják (az oldalszámot is meg kell ugyanaz). Néhányan szívesebben használja a "Uo..".
Op.cit.: Ha a könyv referencia korábban kijelentette, a lábjegyzet vagy végjegyzet, de nem közvetlenül azelőtt;
Loc.cit.: Ha egy cikket Hivatkozott korábban már kijelentette, a lábjegyzet vagy végjegyzet, de nem közvetlenül azelőtt;

3- Ibid., p. 66.

Ez a "Uo.". Említést tesz a 66. oldalon a Finley cikkszám: "A Silent Women of Rome".

4- Idem.

Ebben az esetben a referencia megegyezik az előző (3. lábjegyzet): ugyanabban a cikkben, ugyanazon az oldalon (66.o.).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Mert ez az ötödik referencia, azt használja op.cit. (Ez a könyv), mert Bogdan már idézett, mint egy lábjegyzet vagy végjegyzet, de nem közvetlenül az előző jegyzetet (a 4. lábjegyzetben). Azt is meg kell jelölnie az oldal számát, amelyre vonatkozik. Ha sok különböző Bogdan könyvet korábban szerepeltetni a lábjegyzet vagy végjegyzet, azt fel kell tüntetni a nevét a könyv félreértések elkerülése: Bogdan, Histoire des Pays de l'Est, p. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Ugyanaz, mint a magyarázatot az 5. lábjegyzetben, de régen loc.cit. helyette, mert ez egy árucikk.

Az elektronikus REFERENCIÁK

Ha ki kell terjednie az elektronikus hivatkozások az internetes honlapokon, akkor használja több formátumban. Javaslom, két népszerű formátumot használhatja tiszteletben tartása érdekében a megfelelő formátumban: az APA és az MLA stílus.

APA stílus

Családi neve és utóneve a szerző (k) (megjelenés éve). Címe az árucikk vagy az internetes honlapján (dőlt betűkkel). Dátumra található információ a weboldalon annak érdekében, hogy azt a saját dokumentum (hónap, nap, év, vegye figyelembe, hogy ez nem kötelező információk) és címét a honlapon.

azaz:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA stílus

Akár weboldalak, amelyek nem jelzik a neve a szerző (k):

Címe a honlap dőlt betűkkel. Dátumra található információ a weboldalon annak érdekében, hogy azt a saját dokumentum (hónap, nap és év) és honlap címe ebben a formátumban: <source>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Akár weboldalak, ahol a név a szerző egyértelműen azonosítható:

Családi és utóneve a szerző (k). Dátumra található információ a weboldalon annak érdekében, hogy azt a saját dokumentum (hónap, nap és év) és honlap címe ebben a formátumban: <source>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

AZ IRODALOM

Néhány koncepciók emlékezni kapcsolatos felvétele egy bibliográfia, hogy a papír:

– A bibliográfia alapvetően egy lista cikkek, könyvek és / vagy bármilyen más információforrást használnak annak érdekében, hogy fogalmat, előkészítése és írjuk meg a tanulmány;
– Még akkor is, ha a forrás nem került a papírra, mint egy lábjegyzet, végjegyzet vagy elektronikus utalás, azt még hozzá kell adni a bibliográfia amennyiben úgy ítéli meg, hogy ez a forrás volt szükséges, a teljes megértése egy vagy több koncepciók bemutatott a papír ;
– Szem előtt tartani, hogy a források, hogy nem olvassák magad, vagy források, amelyek nem releváns, hogy a dolgozat nem tartalmazza az irodalomjegyzék;
– A bibliográfia fejezetet kell tüntetni egy külön oldalon, a végén a tanulmány után a végjegyzetek "szakasz és / vagy a mellékleteket. De, ha szerepelnek a végső szakaszban bemutatásához más könyvek Ön publikált (vagy a kiadó egyéb címek), akkor a bibliográfia tűnik előtt, hogy az adott "A ugyanattól a szerzőtől" részben;
– A szerzők "családi nevét fel kell tüntetni, hogy az irodalomjegyzéket ábécé sorrendben;
– A szerzők családnevek kell megjelennie nagybetűk;
– Ha a bibliográfiai hivatkozását származik ugyanattól a szerzőtől, mint az előző referencia, akkor cserélje ki a szerző nevét egy aláhúzás (ez elkerülhető ismétlése azonos nevet újra és újra);
– Ha a bibliográfiai hivatkozását többre van szükség, mint egy egysoros szöveg a következő sorokat kell az egyenértékű 10 -20 szóközöket a bal oldalon (vízszintes igazítás). Ez a követelmény nem kötelező;
– A bibliográfia szakasz lehet osztani több alfejezetek. Minden alszakasz képviseli a források "média típusát. Ezért előfordulhat, hogy magában alfejezetben a könyvek, cikkek az értékelést és az elektronikus források, nevezetesen a. Néhány osztani a bibliográfia fejezetet "Általános Források" és "Specializált Források": ilyen esetben minden egyes részleg is magában alfejezetben a könyvek, az értékelést cikkeket és / vagy elektronikus hivatkozások;
-, És ha egyszer a bibliográfiát szakasz tenni, és megfelelően tartalmazza, hogy a papír, ez lehet egy jó ötlet, hogy adjunk hozzá egy kevés üres oldalak. Amikor megjelent egy kötet, a kiadók rendszerint megkövetelik az ilyen üres oldalak. Ez akkor is igaz, önálló kiadói keresztül print on demand (POD) cégek, mint Lulu, Blurb és QooP. Ne feledje, hogy az oldalak számát oszthatónak kell lennie négy (4), ha úgy dönt, hogy tegye közzé az esszé vagy könyv. Például, ha a bibliográfia fejezet véget ér a 85. oldalon, akkor tartalmaznia kell a három további üres lapokat (pp. 86-88.)

Példák a szakirodalmi hivatkozásokat

nota.h10

Példa egy teljes bibliográfia

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

2 thoughts on “Hogyan írjunk egy megfelelő format: meghatározása a footnote

 • android gp

  We are a group of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your website provided us with valuable info to work on. You've done an impressive job and
  our whole community will be thankful to you.

  Reply
 • information

  If some one wants expert view regarding blogging afterward i recommend him/her
  to go see this webpage, Keep up the pleasant job.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + twelve =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.