ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
CroatianFootnote Methodology Multilingual

Kako napisati u odgovarajućem formatu: definicija fusnoti

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

U tekstu se odnosi na društvene znanosti – povijesti, na primjer – potrebno je uključiti fusnote (na kraju stranice) ili Bilješke (na kraju dokumenta, ali prije bibliografije) u četiri određenim okolnostima. No, ne možete koristiti oba formata u istom dokumentu, možete koristiti bilo fusnote ili Bilješke. Ovdje su naročite okolnosti:

Kad god su citat preuzet izravno iz drugog autora knjige ili članka;
Kad god su jedna ili više statistiku (kilometara za vojne pročelje, broj žrtava u sukobima, iznos novca koju vlade, itd.);
Kad je vrlo precizan ideja ili skupina ideja se izravno i doslovno od drugog autora argumentacije;
Kad god su dodatne informacije omogućujući vam da definirati ili ilustraciju u više detalja koncept uključena na svoj ​​tekst.

Kako bi se uključiti fusnotu ili bilješci, moramo poštivati ​​predefinirane kriterije. Kriteriji se mogu promijeniti iz jednog polja studija na drugu. Dakle, format ilustrirano u ovoj stranici tiče, točnije, pravilnu metodologiju za povijest radova (radovi, eseji, sažeci i sl.).

Većina riječ procesora dopustiti svojim korisnicima da brzo uključiti fusnote ili Bilješke na svojim dokumentima. Na primjer, u Microsoft Word 2003, korisnik mora kliknuti na "Insert" opciju u izborniku, a zatim na "Reference" i, konačno, na "fusnota".

Primjer 1: Microsoft Word 2003 (francuski verzija)

Primjer 2: Microsoft Word 2007 (engleska verzija)

Primjer 3: Open Office Writer 3 (engleska verzija)

Bilješke su u numeričkim ili abecednim redom, ali može biti različitih tipova, kao dobro. Neki od vas svibanj želite koristiti rimski brojevi, dok će drugi radije slova, posebno. To se, rekao je, imajte na umu da je bolje da se ne uključuju više od jedne reference po fusnota ili krajnjih bilješki i da svaka nota je jedinstvena, pored jedne nužno biti povećan broj ili slovo.

Referenca u odnosu na ovoj prvoj fusnoti mora biti u potpunosti napisana, s točnim izvor:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Imajte na umu da je ime autora u potpunosti je uključena (prvo ime, a zatim prezime) i da je naslov kurzivom; neki sveučilišni odjeli će naglasiti naslov, umjesto da ga stavite u kurzivu. Nakon naslova, moramo navesti grad u kojem je knjiga objavljena, ime urednika, godine je objavljen i, konačno, stranica broj (s). Kada referenca je o stranici posebno, što će uključivati ​​i "str.", Ali ako se tiče nekoliko stranica, možete navesti "str".

Ako je članak, format je drugačiji.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Kao što možete vidjeti, naslov članka mora se pojaviti između navodnika, zatim po imenu časopisa ili pregled u kurzivu. Također moramo navesti prefiks "u" prije imena potonje. Nakon toga, mi pokazuju glasnoće broj i / ili datum kada je članak prvi put objavljen (godina, mjesec i dan, ako se primjenjuje), grad u kojem je objavljen, ime izdavača i, na kraju, možemo uključiti stranicu (e) na koje se poziva odnosi.

Sada, kada je referenca je ponavljaju, možemo koristiti neke predefinirane uvjete kako bi se izbjeglo ponavljanje punu referencu iznova i iznova:

Ibid.:. Kad identičan referenca na prethodnu fusnotu se koristi, stranica broj može biti isti ili mogu biti različite (u kojem slučaju, što bi ukazivalo na drugačiji broj stranice);
IDEM:. Kad identičan referenca na prethodnu fusnotu se koristi (str. broj također mora biti isti). Neki će radije koristite termin "ibid.".
Op: kada knjiga referenca je prethodno navedeno kao fusnota ili krajnjih bilješki, ali ne neposredno prije;.
Loc.cit: kad članak referenca je prethodno navedeno kao fusnota ili krajnjih bilješki, ali ne neposredno prije;.

3- Ibid., p. 66.

Ovaj "Ibid.." Referira na stranicu 66. Finley je članak, "tihi Žene u Rimu".

4- Idem.

U ovom slučaju, referenca je identičan prethodnom jedan (napomena 3): isti članak, isto stranice (p.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Za ovaj peti referencu, ja koristiti op. (To je knjiga), jer je Bogdan već navedena je kao fusnota ili krajnjih bilješki, ali ne izravno u prethodnoj bilješci (fusnota 4). Ja također mora navesti broj stranice na koje se odnosi. Ako mnogo različitih Bogdan knjiga koje su prethodno bile uključene kao fusnota ili krajnjih bilješki, morao bih navesti naziv knjige kako bi se izbjegle zabune: Bogdan, Histoire des plaća de l'Est, str. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Sve objašnjenje za fusnoti 5, ali sam koristio loc.cit. umjesto toga, jer je to članak.

S OBZIROM ELECTRONIC REFERENCE

Kada mora sadržavati elektroničke reference iz internetskim stranicama, možete koristiti nekoliko formata. Predlažem dvije popularne formate da bi mogao koristiti kako bi se poštivati ​​odgovarajući format: APA i MLA stilova.

APA Style

Prezime i ime autora (e) (godina izdanja.) Naslov članka ili na internetskoj stranici (u kurzivu slova). Datum možete preuzeti podatke s web stranice kako bi ga uključiti u svoj ​​dokument (mjesec, dan i godinu, imajte na umu da to nije potrebno podatke) i adresa web stranice.

tj.:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Iz web stranice koje ne ukazuju na ime autora (e):

Naslov na web stranici u kurzivu slovima. Datum možete preuzeti podatke s web stranice kako bi ga uključiti u svoj ​​dokument (mjesec, dan i godinu) i adresa web stranice u ovom formatu: <source>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Od web stranica, gdje ime autora jasno identificirane:

Prezime i ime autora (s). Datum možete preuzeti podatke s web stranice kako bi ga uključiti u svoj ​​dokument (mjesec, dan i godinu) i adresa web stranice u ovom formatu: <source>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

BIBLIOGRAFIJA

Prije nekoliko pojmovi koje treba zapamtiti o stavljanju bibliografiju na vašem papiru:

– Sekcija je u osnovi popis članaka, knjiga i / ili bilo koji drugi izvor informacija koje se koriste kako bi se konceptualizirati, pripremiti i napisati svoj esej;
– Čak i ako izvor nije bio uključen na papiru kao fusnota, krajnjih ili elektronski referencu, to još mora biti dodan na popisu, ako uzmete u obzir da je ovaj izvor je potrebno u ukupnom razumijevanju jednog ili više pojmova prikazanih u svom radu ;
– Imajte na umu da su izvori koje niste pročitali po sebi ili izvora koji nisu primjereni svom eseju ne moraju biti uključeni u bibliografiju;
– Sekcija Sekcija mora pojaviti na izrazitoj stranici, na kraju svog eseja, nakon Bilješke odjeljku i / ili priloga. Ali, ako ste uključeni u konačnu odjeljak za predstavljanje drugih knjiga koje objavljuju (ili svoga izdavača drugi naslovi), a zatim bibliografija bi se pojaviti prije toga posebno "Od istog autora" odjeljak;
– Autora prezimena moraju biti uključeni u bibliografiju abecednim redom;
– Imena autora obitelji moraju pojaviti kao kapitalizirane slova;
– Ako bibliografskih referenca je iz istog autora kao i prethodni referencu, možete zamijeniti ime autora koje naglašavaju (to izbjegava ponavljanje istog imena iznova i iznova);
– Ako bibliografskih referenca zahtijeva više od jednog retka teksta, sljedeća linija mora imati ekvivalent od 10 -20 razmak na lijevoj strani (horizontalno usklađivanje) Ovaj zahtjev je opcionalan;.
– Sekcija dio može se podijeliti u nekoliko stavaka. Svaka podsekcija predstavlja izvora 'vrstu medija. Dakle, možemo uključiti podsekcije za knjige, pregled članaka i elektroničkih izvora, posebice. Neki također podijeliti svoje Sekcija dio kao "Općih Izvori" i "specijalizirane izvora": U takvom slučaju, svaki odjel također može uključivati ​​podsekcije za knjige, pregled članaka i / ili elektroničkih referencama;
– A jednom Sekcija dio je učinio i pravilno uključeni na papiru, to može biti dobra ideja da dodate nekoliko prazne stranice. Kada objavljivanje knjige, izdavači obično zahtijevaju takve prazne stranice. Ovo je također vrijedi i za self-izdavaštvo putem tiska na zahtjev (POD) tvrtki kao što su Lulu, pohvala i QooP. Sjetite se da je ukupan broj stranica mora biti djeljiv četiri (4), ako ste se odlučili objaviti svoj esej ili knjigu. Na primjer, ako je vaš Sekcija dio završava na stranici 85, te će morati uključivati ​​tri dodatne prazne stranice (str. 86-88).

Primjeri bibliografskih referenci

nota.h10

Primjer punom bibliografije

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − eleven =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.