ImperialToMetric.com – Education, Methodology, Social Sciences and Technology

ImperialToMetric.com
FinnishFootnote Methodology Multilingual

Miten kirjoittaa oikeassa muodossa: määritelmä footnote

Updated on / dernière mise à jour : 06/10/2023

Vuonna liittyvän tekstin yhteiskuntatieteisiin – historiaa, esimerkiksi – on tarpeen sisällyttää alaviitteet (lopussa sivu) tai loppuviitteet (lopussa asiakirjan, mutta ennen kirjallisuusluettelo) neljässä erityisolosuhteissa. Mutta et voi käyttää molempia formaatteja samassa asiakirjassa, voit joko käyttää alaviitteitä tai loppuviitteitä. Tässä ovat erityisolosuhteet:

Aina kun kuuluu lainaus on otettu suoraan toisen kirjoittajan kirja tai artikkeli;
Aina kun yksi tai useita tilastoja (kilometrejä sotilaallinen julkisivu, uhrien määrä konfliktin rahamäärä annetaan hallituksen, jne.);
Aina hyvin tarkka idea tai ryhmän ideoita otetaan suoraan ja kirjaimellisesti toisen kirjoittajan argumentointia;
Aina kun kuuluu lisätietojen avulla voit määritellä tai kuvata yksityiskohtaisemmin käsite sisällytetty tekstiin.

Jotta sisällyttää alaviitteen tai loppuviitteen, meidän on noudatettava ennalta määritellyt perusteet. Perusteet voivat muuttua yhdestä koulutusaloittain toiseen. Näin formaatti kuvattu tämän sivun Erityisesti silloin, oikea menetelmä historian paperit (opinnäytetyöt, esseitä, tiivistelmiä, jne.).

Useimmat tinkäsittelyohjelmiin avulla niiden käyttäjät voivat nopeasti sisällyttää alaviitteiden tai loppuviitteiden niiden asiakirjoihin. Esimerkiksi Microsoft Word 2003, käyttäjä on klikkaa "Lisää" vaihtoehto valikosta, sitten "Viite" ja lopuksi on "Alaviite".

Esimerkki 1: Microsoft Word 2003 (ranskankielinen versio)

Esimerkki 2: Microsoft Word 2007 (Englanti versio)

Esimerkki 3: Open Office 3 Writer (Englanti versio)

Liitetiedot numerojärjestyksessä tai aakkosjärjestyksessä, mutta voi olla erilaisia ​​samoin. Jotkut teistä ehkä haluta käyttää roman numeroita taas toiset suosivat kirjeitä, erityisesti. Tämä on sanottu, pitää mielessä, että on parempi olla ottamatta useampi kuin yksi viittaus kohti ala-tai loppuviite ja että jokainen seteli on ainutlaatuinen, seuraava välttämättä ole lisääntynyt numero tai kirjain.

Viittaus osalta tämä ensimmäinen alaviite on täysin kirjoitettu, jossa tarkka lähde:

1- Henry Bogdan, La question royale en Hongrie au lendemain de la Première Guerre mondiale, Louvain : Institut de recherches de l'Europe centrale, 1979, p. 24.

Pidä mielessä, että tekijän nimi on sisällytetty kokonaisuudessaan (etunimi, sitten sukunimi) ja että nimi on kirjoitettu kursiivilla, jonkin yliopiston yksiköt korostavat otsikko sen sijaan että se kursiivilla. Otsikon jälkeen, meidän on ilmoitettava kaupunki, jossa kirja julkaistiin, nimi editorin, vuonna se julkaistiin, ja lopuksi, sivunumero (t). Kun viittaus on noin sivun Erityisesti sinun on oltava "p". Mutta jos se pitää useita sivuja, sinun on ilmoitettava "ss".

Jos se on artikkeli, muoto on erilainen.

2- M.I. Finley, "The Silent Women of Rome", in Horizon, no 7 (1965), Tuscaloosa, Horizon Publishers, p. 64.

Kuten huomaatte, artikkelin otsikko on oltava välillä lainausmerkkien jälkeen lehden nimi tai arvostelu kursiivilla. Meidän on myös mainittava etuliite "in", ennen kuin viimeksi mainitun nimitystä. Jälkeenpäin olemme ilmoitettava tilavuus numero ja / tai päivämäärä, jolloin artikkeli julkaistiin ensin (vuosi, kuukausi ja päivä, jos se soveltaa), kaupunki jossa se julkaistiin, nimi kustantaja ja lopuksi otamme sivu (t), johon viitataan liittyy.

Nyt, kun viittaus on toistuva, voimme käyttää joitakin ennalta termejä, jotta vältytään toistamasta koko viite uudestaan ​​ja uudestaan:

Ibid.: Aina sama viittaus edelliseen alaviite käytetään; sivun numero voi olla sama tai se voi olla erilainen (jossa tapauksessa voisitte ilmoittaa eri sivunumero);
Idem.: Aina sama viittaus edellisessä alaviitteessä käytetään (sivunumero on oltava sama). Jotkut mieluummin käyttää termiä "Ibid.".
Mt.: Kun kirja viittaus on aiemmin totesi alaviitteen tai loppuviitteen, mutta ei suoraan ennen;
Loc.cit.: Kun artikkeli viittaus on aiemmin totesi alaviitteen tai loppuviitteen, mutta ei suoraan ennen;

3- Ibid., p. 66.

Tämä "Ibid." Viitataan sivu 66 Finley artikkeli, "Silent Women of Rome".

4- Idem.

Tällöin viittaus on identtinen edellisen (alaviite 3): Sama artikkeli, sama sivu (s.66).

5- Bogdan, op.cit., p. 45.Jotta tämä viides viite, käytän mt. (Se on kirja), koska Bogdan oli jo mainittu alaviitteessä tai loppuviitteen mutta ei suoraan edellisen huomautuksen (alaviite 4). Olen myös täytyy ilmoittaa sivun numero, johon se viittaa. Jos eri Bogdan kirjoja aiemmin sisältyivät niin ala-tai loppuviite, olisin ilmoittaa kirjan nimi sekaannusten välttämiseksi: Bogdan, Histoire des pays de l'Est, s.. 59.

6- Finley, loc.cit., p. 25.

Sama selitys kuin alaviitteessä 5, mutta käytin loc.cit. sen sijaan, koska se on artikkeli.

KOSKEVAT ELECTRONIC REFERENSSIT

Kun on liitettävä sähköisessä viittaukset internet-sivustoja, voit käyttää useita formaatteja. Ehdotan kaksi suosittua muodossa voit käyttää vaalimiseksi oikea formaatti: KHT ja MLA tyylejä.

APA Style

Sukunimi ja etunimi tekijä (t) (julkaisuvuosi). Artikkelin nimi tai Internet-sivuilla (kursiivilla kirjainta). Päivämäärän haetaan tietoa sivustosta voidakseen sisällyttää sen omaan asiakirjaan (kuukausi, päivä ja vuosi, huomaa, että tämä ei ole pakollinen tieto) ja osoite verkkosivuilla.

eli:

Rice, J.C., McBride, R.H. & Davis, J. (1998). Defining a web based learning environment. Retrieved November 5th, 2000 from https://www.byu.edu/ipt/workshops/wbi/text.html.

MLA Style

Sivustoja, jotka eivät osoita tekijän nimi (t):

Nimi verkkosivuilla ITALIC. Päivämäärän haetaan tietoa sivustosta voidakseen sisällyttää sen omaan asiakirjaan (kuukausi, päivä ja vuosi) ja verkkosivuston osoite tässä muodossa: <lähde>.

MetricToImperial. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

Sivustoja, joissa tekijän nimi on selkeästi:

Sukunimi ja etunimi tekijä (t). Päivämäärän haetaan tietoa sivustosta voidakseen sisällyttää sen omaan asiakirjaan (kuukausi, päivä ja vuosi) ja verkkosivuston osoite tässä muodossa: <lähde>.

Radford, Robert. February 8th, 2023. <https://metrictoimperial.com>

KIRJALLISUUS

Muutaman käsitteitä muistaa koskien sisällyttämisestä kirjallisuusluettelo paperi:

– Lähdeluettelo on periaatteessa luettelo artikkeleita, kirjoja ja / tai muita tietolähteitä käytetään jotta käsitteellistää, valmistella ja kirjoittaa essee;
– Vaikka lähde ei kuulunut paperin alaviitteenä, loppuviitteen tai sähköinen viittaus, se on vielä lisättävä lähdeluettelon jos katsotte, että tämä tietty lähde oli tarpeen yleistä ymmärrystä yhden tai useamman käsitteitä esitetty paperin ;
– Muista, että lähteet, joita et ole lukenut itse tai lähteistä, jotka eivät ole olennaisia ​​essee ei saa sisällytetty lähdeluettelon;
– Lähdeluettelo osiossa on mainittava erillistä sivun lopussa teidän essee jälkeen loppuviitteet-osiossa ja / tai liitteitä. Mutta, jos mukana lopulliseen osiossa esittämistä muista kirjoista julkaistu (tai julkaisijan muita nimikkeitä), niin lähdeluettelo näyttää ennen kyseisen "samalta tekijältä" osiossa;
– Kirjoittajien sukunimet on sisällytetty bibliografia aakkosjärjestyksessä;
– Kirjoittajien sukunimet on oltava niin suuria kirjaimia;
– Jos kirjallisuusviittaukset on samalta tekijältä kuin aiempi viittaus, voit korvata tekijän nimen korostaa (näin vältetään toistamasta samaa nimeä uudestaan ​​ja uudestaan);
– Jos kirjallisuusviittaukset vaatii enemmän kuin yhden tekstirivin, seuraava rivit on oltava vastaa 10 -20 välilyönnillä vasemmalla puolella (horisontaalinen yhdenmukaistaminen). Tämä vaatimus on valinnainen;
– Kirjallisuusluettelo jakso voidaan jakaa alaluokkiin. Kukin momentti vastaa lähteistä mediatyypin. Siksi saatamme momentissa kirjoja, tarkistaa artikkeleita ja sähköisiä lähteitä, erityisesti. Jotkut myös jakavat bibliografia § "Yleiset Lähteet" ja "Specialized Lähteet": tällaisessa tapauksessa jokainen jako voisi myös momentissa kirjoja, tarkistaa artikkeleita ja / tai sähköisten viittaukset;
– Ja kun lähdeluetteloa osassa tehdään ja oikein sisällytetty paperi, se voi olla hyvä idea lisätä muutamia tyhjiä sivuja. Kun julkaiset kirjan, kustantajat yleensä edellytä tällaista tyhjiä sivuja. Tämä pätee myös omakustannustoimintaa kautta print on demand (POD) yhtiöt, kuten Lulu, Blurb ja QooP. Muista, että sivujen kokonaismäärä on jaollinen neljällä (4) Jos päätät julkaista essee tai kirja. Esimerkiksi, jos kirjallisuusluettelo osa päättyy sivulle 85, sinun olisi sisällytettävä kolme ylimääräistä tyhjää sivua (s. 86-88).

Esimerkkejä kirjallisuusviitettä

nota.h10

Esimerkki koko kirjallisuusluettelo

nota.h11


* This article has been electronically translated. The original version of the document is available in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 13 =


Robert Radford, M.A., Québec (Canada) © MMXXIII.
All rights reserved.